Siina Surakka

Siina Surakka

08.03.2021

Tuotepäällikön terveiset: hallituksen kokoukset entistä helpommiksi

Neomeetiin on jälleen lisätty uusia ominaisuuksia, tällä kertaa helpottamaan taloyhtiön hallituksen kokouksia.

Hallituksen kokoukset - ihmiset pöydän ääressä kokoustamassa - Neomeet

Neomeetiin on jälleen lisätty uusia ominaisuuksia, tällä kertaa helpottamaan taloyhtiön hallituksen kokouksia. Uusien ominaisuuksien tarkoitus on selkeyttää hallituksen kokousten toimintoja sekä erottaa hallituksen kokoukset kokoustyyppinä yhtiökokouksista.

“Uusien ominaisuuksien myötä aloitimme eri kokoustyyppien selkeämmän erottelun toisistaan. Hallitusten kokoukset eroavat taloyhtiön yhtiökokouksista, ja haluamme tuoda tämän esille myös ohjelmistossamme”, kertoo Neomeetin tuotepäällikkö Johannes Härkönen ohjelmiston päivityksistä.

Hallituksen kokoukset Neomeetissa ovat hieman kevyempiä verrattuna yhtiökokouksiin. Kokouksen aloitusaika ei ole enää kiveen hakattu, vaan sitä voidaan tarvittaessa muuttaa kokouskutsujen lähetyksen jälkeen. Uudesta aloitusajasta lähetään luonnollisesti vielä päivitetty kokouskutsu hallituksen jäsenille. Lisäksi itse kokouksen toimintoja ja näkymiä on hieman muutettu; kokouksen alun valtakirjojen ja yhteisomistettujen huoneistojen käsittelyä ei löydy hallituksen kokouksista, ja äänestystä on yksinkertaistettu. Kokouksen laillisuus -erikoistyypin päätöskohdassa ei myöskään lasketa enää osakkeita, vaan pelkästään paikalla olevat hallituksen jäsenet.

Yksi suurimmista muutoksista kaikkiin Neomeetin kokouksiin ei kuitenkaan näy loppukäyttäjälle millään tavoin. Kyseessä on ’konepellin alle’ tehtyä kehitystä suljettujen lippuäänestysten parempaan salaukseen. Aikaisemmin suljetuissa äänestyksissä annetut äänet oli piilotettu kaikilta muilta kokoukseen osallistujilta, mutta ohjelmisto kuitenkin tunnisti, kuka äänesti mitäkin. Uusimmassa päivityksessä vahvensimme tietoturvaa niin, että tietokannat äänestäjistä ja annetuista suljetuista lippuäänistä ovat erillisiä. Suljetussa lippuäänestyksessä annettua ääntä on siis käytännössä mahdotonta enää yhdistää johonkin tiettyyn äänestäjään, edes järjestelmätasolta tarkasteltuna.

Lista uusista ominaisuuksista:

 • Valtakirjalla ei voi enää osallistua hallituksen kokouksiin.
 • Äänestämiseen on hallituksen kokouksissa käytettävissä vain yksi ääni per henkilö – ei osakkeita tai äänileikkureita.
 • Lista kutsutuista henkilöistä tulee esille tulostettavaan kokouskutsuun. 
 • Hallituksen kokouksen aloitusaikaa pystyy muuttamaan kutsujen lähetysten jälkeen. Muutoksesta lähetetään uusi viesti hallituksen jäsenille.
 • Laillisuus ja päätösvaltaisuus -päätöskohtatyypissä näkyy vain paikalla olevat hallituksen jäsenet kaikista kutsutuista hallituksen jäsenistä.
 • Uudet tervetuloa -viestit isännöitsijälle ja osallistujille.
 • Tietokannan muutoksia suljettuihin lippuäänestyksiin.

Neomeetin avulla järjestät hallituksen kokoukset sujuvammin, helpommin ja nopeammin kuin koskaan. Tutustu Neomeetin toimintaan lisää täällä.

Kommentit

 • Petri Mononen

  Erittäin mielenkiintoinen tuote. Rakennettu taloyhtiöitä varten kaikki työkalut. Onko käyttäjäpalautetta saatavilla?

  Reply

Anna Kommenttisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *