Siina Surakka

Siina Surakka

22.10.2020

Tulevaisuuden taloyhtiökokouksia rakentamassa

Taloyhtiön kokoukset yhteen paikkaan kokoava ohjelmistomme Neomeet on tänään julkaistu. Kokonaisvaltainen Neomeet tekee kokousten järjestämisestä ja niihin osallistumisesta helpompaa kuin koskaan niin isännöitsijöille, taloyhtiön hallituksen […]

Taloyhtiön kokoukset yhteen paikkaan kokoava ohjelmistomme Neomeet on tänään julkaistu. Kokonaisvaltainen Neomeet tekee kokousten järjestämisestä ja niihin osallistumisesta helpompaa kuin koskaan niin isännöitsijöille, taloyhtiön hallituksen jäsenille kuin osakkaillekin.

Neomeetin tarkoituksena on tarjota helpotusta taloyhtiöiden hallitusten kokouksiin sekä yhtiökokouksiin helppokäyttöisellä järjestelmällä, jonka avulla kokouksiin voi osallistua missä ja milloin tahansa, joko paikan päällä tai etäyhteydellä. Kokonaisvaltaisen Neomeetin lisäksi kokousten järjestämiseen ei tarvita muita välineitä, sillä kaikki kokoukseen tarvittavat työkalut ja materiaalit löytyvät samasta ohjelmistosta. 

– Taloyhtiöiden isännöitsijöille ei ole ollut räätälöityä sovellusta. Halusimme tarjota ratkaisun, jolla kokouksen pitäminen onnistuisi mahdollisimman helposti ja joka tarjoaisi kaikille mahdollisuuden osallistua kokouksiin, sanoo Neomeet Oy:n toimitusjohtaja Mika Mononen.

Neomeetin avulla kokouksiin voikin osallistua missä ja milloin tahansa vaikkapa kotisohvalta tai toisesta kaupungista.

– Hybridikokousmallissa osa osallistuu paikalla ja osa etänä, ja pyrimme Neomeetilla tarjoamaan kaikille yhtäläisen mahdollisuuden osallistua päätöksentekoon ja keskusteluun taloyhtiöissä, kuvailee Mononen ohjelmiston tarkoitusta.

Neomeet yhdistää kaikki hallituksen kokouksiin ja yhtiökokouksiin tarvittavat työkalut samaan järjestelmään. Kokouksen ennakkovalmistelu ja kokouskutsujen lähetys, valtakirjojen tekeminen, äänestäminen ja ääntenlaskenta, pöytäkirjojen laatiminen ja tarkastus sekä materiaalien arkistointi hoituvat kaikki Neomeetin avulla. 

Tavoitteena helpommat taloyhtiön kokoukset

Taloyhtiön kokoukset kokouskutsuista esityslistan valmisteluun vaativat usein valtavasti työtä, erityisesti jos ne järjestetään etänä. Neomeetin avulla halutaan tarttua tähän selkeään epäkohtaan ja tarjota isännöitsijöille juuri heitä varten suunniteltu, työtaakkaa helpottava työkalu. Neomeetilla kokouksen saakin valmisteltua minuuteissa, ja itse kokous nopeutuu etämahdollisuuden ansiosta. Kaikkien taloyhtiöiden ja kokousten sijainti samassa paikassa myös selkeyttää isännöitsijän omia prosesseja.

– Isännöitsijöillä on usein hallittavana suuri määrä taloyhtiöitä, joten halusimme tuoda isännöitsijöille kokonaisvaltaisen ratkaisun kaikkien kokousten hallintaan. Tarjoamme täsmätyökalun, joka auttaa heitä ajan ja resurssien käyttämisessä, Mononen kuvailee.

Räätälöity ohjelmisto isännöintialan tarpeisiin

Viime aikoina isännöintialan digitalisaation myötä alalla ollaan herätty kasvavaan tarpeeseen erilaisille digityökaluille. Lisäksi koronaviruksen aiheuttamat poikkeusolot ja etäkokousten raju yleistyminen ovat saaneet isännöitsijät kaipaamaan juuri taloyhtiöiden kokouksiin suunniteltuja ratkaisuja.

Neomeetin erottaa perinteisistä, laajempaan käyttöön tarkoitetuista kokousohjelmistoista se, että ohjelmisto on räätälöity varta vasten isännöitsijöille sekä taloyhtiöille ja tukemaan taloyhtiön hallituksen kokousten sekä yhtiökokousten rakennetta. Toisin kuin monilla muilla ohjelmistoilla, onnistuu Neomeetilla esimerkiksi äänestäminen taloyhtiön yhtiöjärjestys huomioiden.

– Haluamme erottua yleisimmistä työkaluista, jotka on tarkoitettu laajemmalle yleisölle. Nämäkin työkalut ovat hyviä tiettyyn pisteeseen asti, mutta kaikkeen ne eivät pysty, toteaa Mononen.

– Olemme halunneet Neomeetia kehittäessämme ymmärtää nimenomaan isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden tarpeita.

Oppaat ja tekninen tuki käyttäjien apuna

Jotta Neomeetin käyttö olisi entistä helpompaa, olemme valmistelleet käyttöösi oppaita, jotka auttavat niin isännöitsijää, hallituksen jäseniä kuin osakkaita etäkokouksen valmistelussa ja siihen osallistumisessa. Oppaita päivitetään sitä mukaa, kun ohjelmistoon tulee uusia ominaisuuksia, joten pysyt aina ajan tasalla uusimmista päivityksistä. Oppaat löydät täältä.

Oppaiden lisäksi olemme apunasi Neomeetin käyttöönottoon ja ohjelmiston toimintaan liittyvissä kysymyksissä. Neomeetin käyttöönoton voit aloittaa ottamalla meihin yhteyttä.

Toteutimme Neomeetin lanseerausta varten lyhyen esittelyvideon yhteistyössä OneTake Productionin kanssa. Katso video tästä!

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *