Bo Priester

Bo Priester

26.08.2022

Taloyhtiöiden kustannukset ovat nousussa

Saat kokouksista aiheutuvat kustannukset kuriin Neomeetin avulla.

Vuosi 2022 jää historiankirjoihin hyvin poikkeuksellisena vuotena myös taloyhtiöiden näkökulmasta. Inflaatio laukkaa lähes kaksinumeroisena ja taloyhtiöihin se iskee erityisesti voimakkaasti kallistuneen energian kautta. Suomen energian hinta on kytköksissä Euroopan markkinoihin, joilla kestää vuosia saada korvattua Venäjältä tuotu energia. Talvi on tulossa ja lämpöpumppuinvestoinneissa on kuuma markkina ja laitteistoille pitkä jono.

Taloyhtiöille energian kallistuminen näkyy paineena korottaa vastikkeita, mutta myös epäsuorasti huoltoyhtiöiden palvelumaksujen korotuksina.  Rakennustarvikkeiden kallistuminen näkyy peruskorjaushankkeissa ja pienemmissä korjauksissa. Syksylle odotetaankin suurta määrää ylimääräisiä yhtiökokouksia vastikkeiden korotuksista päättämään. 

Taloyhtiöillä on entistä painavampi syy etsiä säästökohteita. Osaavan isännöinnin ja hyvän taloudenpidon merkitys korostuu entisestään ja näkyy taloyhtiöiden arvostuksena asuntomarkkinoilla.

Yksi säästökohde on yhtiökokoukset, joiden digitalisaatiota vauhdittamiseksi on eduskunta vahvistanut kesällä muutoksia As Oy lakiin. Jatkossa on mahdollisuus järjestää yhtiökokouksia pelkästään etänä, joka säästää osakkaiden ja isännöitsijän aikaa, mutta myös muita kustannuksia. Kymmenien sivujen paperinippujen tulostaminen ja postittaminen maksaa toistakymmentä euroa per osakas. Tähän lisätään perinteisen kokouksen tilavuokrat, pullakahvit ja isännöitsijän sekä mahdollisen avustavan lakimiehen matkakulut ja -aika. Perinteisen kokouksen kokonaiskustannus kipuaa helposti tuhansiin euroihin. Voit myös pohtia, paljonko aikaa kuluu ja matkakuluja syntyy, kun sadat tuhannet osakkaat ympäri Suomen kulkevat fyysiseen kokouspaikkaan. Se ei ole tehokkaasti toimivan yhteiskunnankaan etu.

Tämäkin 37-sivuinen kokouskutsu olisi voitu lähettää sähköisesti

Me Neomeetilla olemme vuodesta 2020 olleet osaltamme tarjoamassa ratkaisua tehokkaampiin etä- ja hybrdikokouksiin. Etäkokoukset ovat tulleet jäädäkseen ja olemme kiitollisia runsaasta asiakaspalautteesta, johon vastataksemme teemme jatkuvaa tuotekehitystä. Syksyllä onkin odotettavissa mielenkiintoisia uutuuksia. Pysy siis kuulolla!

Haluatko tarjouksen Neomeetista? Ota yhteyttä ja kerro meille tarpeesi!
https://neomeet.fi/ota-yhteytta/

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *