Digitalisaatio tulee, oletko valmis?
Koronapandemia on pakottanut taloyhtiöt pitämään kokouksensa yhä useammin etäyhteydellä. Samalla poikkeustilanne on vauhdittanut huimasti kiinteistö- ja isännöintialan digitalisaatiota, ja alalla puhutaankin nopean kehityksen aikaansaamasta ”digiloikasta”. Juuri […]
Koronapandemia on pakottanut taloyhtiöt pitämään kokouksensa yhä useammin etäyhteydellä. Samalla poikkeustilanne on vauhdittanut huimasti kiinteistö- ja isännöintialan digitalisaatiota, ja alalla puhutaankin nopean kehityksen aikaansaamasta ”digiloikasta”. Juuri etäkokoukset ja niiden yleistyminen ovat olleet erittäin merkittävä kiinteistöalan digitalisaatiota vauhdittava tekijä.
”Olen ylpeä digiloikasta, mikä alalla on tehty. Se on tehty poikkeuksellisessa tahdissa käytännössä täydestä etäyhteyksien puutteesta” sanoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva. Koro-Kanervan mukaan taloyhtiöiden haasteena ovat olleet kokouksissa vaadittavat poikkeukselliset työkalut, mutta niiden määrä markkinoilla on hyvää vauhtia lisääntynyt.
Olen ylpeä digiloikasta, mikä alalla on tehty. Se on tehty poikkeuksellisessa tahdissa käytännössä täydestä etäyhteyksien puutteesta.
Mia Koro-Kanerva, Isännöintiliitto
Isännöintiliitto on koronaepidemian puhkeamisesta asti kannustanut taloyhtiöitä pitämään kokouksiaan mieluiten etäyhteyksien avulla. Taloyhtiöt ovat tehneet työtä käskettyä, ja huomanneet etäyhteyksien käytöllä olevan positiivisia vaikutuksia: osallistujia on etäkokouksissa usein perinteisiä fyysisiä kokouksia enemmän, ja asiat saadaan käsiteltyä nopeammin. Lisäksi etäkokoukset takaavat yhtäläisen päätäntävallan ja osallistumismahdollisuuden kaikille osakkaille esimerkiksi asuinpaikasta riippumatta. Taloyhtiöille kyse onkin ajan, vaivan ja jopa rahan säästöstä.
Isännöintiliitosta toivotaan etäyhteyksien käytön jäävän tavaksi pandemian jälkeenkin. Liiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa uskookin, että etäkokoukset ovat tulleet jäädäkseen. Vaikka fyysiset kokoukset saattavat poikkeustilanteen jälkeen taas yleistyä, etäosallistumisen mahdollisuus jäänee siis ainakin osittain pysyväksi käytännöksi.
”Etäyhteydet ovat nyt kokousten järjestämisessä erittäin olennainen tekijä”, Viljamaa painottaa.
Neomeetin avulla järjestät etäkokoukset helposti, nopeasti ja kokonaisvaltaisesti vain yhden työkalun avulla, eikä muita välineitä tarvita. Lue lisää ja tutustu ohjelmistoon: https://neomeet.fi/
Lähteet: https://www.hs.fi/paivanlehti/06092020/art-2000006622725.html
https://www.rakennamme.fi/taloyhtio/on-tarkeaa-etta-isannointiyritys-on-taloyhtiota-aina-muutaman-askeleen-edella/?utm_source=twitter&utm_medium=social