Siina Surakka

Siina Surakka

03.11.2020

Etäkokoukset innostavat kiinteistöalalla – digityökaluilla vauhtia alan kehitykseen

Kevään jälkeen etäkokoukset ovat keränneet suosiota kiinteistöalalla, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden mukaan erityisesti taloyhtiöiden etäkokouksia varten kehitetyt digityökalut helpottavat kokoustamista, sillä ne mahdollistavat tasavertaisen päätöksentekoon […]

Kevään jälkeen etäkokoukset ovat keränneet suosiota kiinteistöalalla, kirjoittaa Helsingin Sanomat. Lehden mukaan erityisesti taloyhtiöiden etäkokouksia varten kehitetyt digityökalut helpottavat kokoustamista, sillä ne mahdollistavat tasavertaisen päätöksentekoon osallistumisen esimerkiksi riskiryhmäläisille, karanteenissa oleville tai toisella paikkakunnalla asuville. Näin kaikkien osakkaiden on mahdollista saada äänensä kuuluviin taloyhtiön asioissa.

”Koronakriisin myötä on tullut erilaisia etätyökaluja, jotka on räätälöity nimenomaan taloyhtiömaailmaan. Aiemmin käytössä oli aika pitkälti vain teamsit ja zoomit”, sanoo Isännöintiliiton kehityspäällikkö Ira Tenhunen Helsingin Sanomien artikkelissa. Tällä hän viittaa etäkokouspalveluihin, joiden käyttö on nopeuttanut taloyhtiön yhtiökokouksia sekä hallituksen kokouksia.

”Asioiden käsittely on nopeampaa ja agendalla pysyminen helpompaa, kun small talk jää pois”, Tenhunen toteaa.

Tenhusen mukaan etäkokoukset ovat lisänneet yhtiökokousten suosiota, ja niiden on huomattu sopivan niin ruuhkavuosiaan eläville kuin ikäihmisille. Hallitusten kokouksista jo valtaosa pidetään tietokoneen tai mobiililaitteen ääressä.

”Asioiden käsittely on nopeampaa ja agendalla pysyminen helpompaa, kun small talk jää pois.”

Koronavirustilanteen ja siitä seuranneen etäkokousten yleistymisen on lisäksi huomattu vauhdittavan taloyhtiöiden digitalisaatiota. Vaikka vielä keväällä etäkokouksiin suhtauduttiin epäillen, sekä osakkaiden että isännöitsijöiden palaute on ollut myönteistä.

”Keväällä oli hirveä vastustus. Muutama isännöitsijä sanoi, ettei ala käyttää teknisiä juttuja, koska ei siitä mitään tule”, muistelee kiinteistöjuridiikkaan erikoistunut lakimies Kirsi Ruutu artikkelissa. Vaikka kynnys etäkokouksien järjestämiseen on usein melko korkea, Ruutu rohkaisee kokeilemaan etäkokouksia epäilyksistä huolimatta.

”Nyt kun etäkokouksia on pidetty, siitä ollaan innostuttu. On huomattu, että se onkin todella helppoa. Kuka tahansa voi vaikka autossa pelkääjän paikalla istuessa osallistua yhtiökokoukseen.”

Sekä Tenhunen että Ruutu uskovatkin, että etäkokouksista tulee alan kokouskäytänteissä pian uusi normaali.

Tavoitteena helpommat etäkokoukset? Neomeetin avulla viet taloyhtiösi kokoukset tulevaisuuteen: https://neomeet.fi/

Katso alkuperäinen Helsingin Sanomien artikkeli tästä: https://www.hs.fi/koti/art-2000006708343.html

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *