Siina Surakka

Siina Surakka

11.02.2021

Äänestys entistä helpommaksi: uusia äänestysominaisuuksia Neomeetiin

Neomeet-ohjelmistoon on juuri lisätty lukuisia ominaisuuksia, joiden avulla äänestys taloyhtiön kokouksissa on entistä helpompaa. Lisää uusia ominaisuuksia ilmestyy tällä viikolla. Katso alta lista uusista ominaisuuksista, […]

A person voting with Neomeet - Neomeet

Neomeet-ohjelmistoon on juuri lisätty lukuisia ominaisuuksia, joiden avulla äänestys taloyhtiön kokouksissa on entistä helpompaa. Lisää uusia ominaisuuksia ilmestyy tällä viikolla. Katso alta lista uusista ominaisuuksista, joiden avulla äänestys taloyhtiön kokouksissa on vieläkin helpompaa!

Uudet ominaisuudet:

  • Äänestyksissä on nyt oletuksena myös mahdollisuus äänestää tyhjää. Tyhjää äänestämällä tieto valitusta äänestä välittyy isännöitsijälle, vaikka osakas ei halua ottaa kantaa asiaan.
  • Äänestyksen tuloksissa näkyy nyt myös annettujen äänten prosenttimäärä kunkin vaihtoehdon kohdalla kaikista mahdollisista äänistä.
  • Isännöitsijä voi lisätä fyysiset valtakirjat järjestelmään ennen kokousta tai kokouksen alussa.
  • Tuki yhteisomistetuille huoneistoille. Yhteisomistetuista huoneistoista valitaan yksi edustaja joko ennen kokousta tai kokouksen alussa. Valittu edustaja käyttää koko huoneiston äänioikeutta. Edustaja valitaan automaattisesti, mikäli muilta omistajilta on lisätty valtakirjat järjestelmään.
  • Tuki äänileikkurin käyttöön joko nykyisen (1599/2009) tai vanhan (kumottu 809/1991) asunto-osakeyhtiölain tulkinnan mukaisesti. Vanhan säädöksen mukaan “kukaan ei saa äänestää enemmällä kuin viidennellä osalla kokouksessa edustettujen osakkeiden yhteenlasketusta äänimäärästä” – kun taas uudessa säännöksessä “yhden osakkeenomistajan äänimäärä on enintään viidesosa kokouksessa edustettujen osakkeiden yhteenlasketusta äänimäärästä”. Käytännössä uusi säännös kohdistaa äänileikkurin jokaiseen osakkaaseen erikseen, kun taas vanha säännös kohdistaa leikkurin yksittäiseen henkilöön; esimerkiksi valtakirjalla useita osakkaita edustavaan henkilöön.
  • Uusi ääntenlaskentatapa: osakeryhmäperusteinen, eli ääni per osakeryhmä. Käytännössä jokainen huoneisto antaa yhden äänen.

Tavoitteena helppo ja nopea yhtiökokous? Tutustu kokonaisvaltaiseen Neomeet-ohjelmistoon tästä ja järjestä taloyhtiösi yhtiökokoukset yhdellä työkalulla!

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *