Siina Surakka

Siina Surakka

12.08.2020

Koronan toinen aalto: Syksyn yhtiökokoukset riskinä tartunnoille

Suomessa valmistaudutaan koronaviruksen toiseen aaltoon. Kiinteistöliitto varoittaa, että taloyhtiöiden syksyn yhtiökokoukset saattavat olla riskitekijöitä viruksen leviämisessä. Koronavirustartunnat ovat kesän suvantovaiheen jälkeen lähteneet Suomessa lievään kasvuun. […]

Syksyn yhtiökokoukset voivat olla tartuntariski, kokouksen osallistujia maskit päässä - Neomeet

Suomessa valmistaudutaan koronaviruksen toiseen aaltoon. Kiinteistöliitto varoittaa, että taloyhtiöiden syksyn yhtiökokoukset saattavat olla riskitekijöitä viruksen leviämisessä.

Koronavirustartunnat ovat kesän suvantovaiheen jälkeen lähteneet Suomessa lievään kasvuun. Viime päivinä uusia, varmistettuja tartuntoja on ilmennyt noin parikymmentä päivässä.

Parhaillaan yhteiskunnassa valmistaudutaankin koronaviruksen mahdolliseen toiseen aaltoon, jota osa asiantuntijoista pitää jo hyvin todennäköisenä. Esimerkiksi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin toimitusjohtaja Juha Tuominen arvioi, että toinen aalto on jo käynnissä Suomessa. Samalla koronatoimia ja -rajoituksia valmistaudutaan kiristämään. 

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi ministeriön tiedotustilaisuudessa pitävänsä kasvomaskisuosituksen antamista varmana. Lisäksi karanteeniohjeistusta ollaan tiukentamassa, ja viruksen testauskapasiteettia kasvattamassa noin 20 000 testiin päivässä. Työssäkäyville ministeriö suosittelee vahvasti etätöiden tekemistä aina kun mahdollista.

Koronavirus rajoittaa syksyllä myös taloyhtiöiden toimintaa. Kiinteistöliitto varoittaa, että syksyn yhtiökokoukset ovat potentiaalisia riskitekijöitä koronaviruksen leviämiselle. Taloyhtiöiden on pidettävä yhtiökokouksensa poikkeuslain nojalla viimeistään syyskuun loppuun mennessä.

Vaikka julkisia kokoontumisia koskevat rajoitukset eivät enää olekaan voimassa, niiden järjestämisessä tulisi noudattaa erityistä varovaisuutta tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi. Jos mahdollista, syksyn yhtiökokoukset tulisikin pyrkiä pitämään etänä tai huolellisia varotoimia noudattaen.

“Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila, jossa ollaan kuin sillit suolassa. Kehotamme yhtiöitä huolehtimaan myös riittävistä turvaväleistä. Suositamme myös etäkokouksia”, kehottaa Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen.

Neomeetin avulla järjestät syksyn yhtiökokoukset helposti ja turvallisesti. Lue lisää: https://neomeet.fi/

Lähteet: https://www.kauppalehti.fi/uutiset/suomi-valmistautuu-koronan-toiseen-aaltoon-ministeriolta-vahva-suositus-etatoista-karanteeniohje-tiukentuu-maskisuositus-varmasti-tulee/d9958a2f-6fd1-4986-94c7-3957036bfa37
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/taloyhtioiden-syksyisista-yhtiokokouksista-voi-tulla-koronalinkoja-kokouspaikaksi-ei-sovi-pieni-harrastetila-jossa-ollaan-kuin-sillit-suolassa/7892596#gs.d676jy

Anna Kommenttisi

Your email address will not be published. Required fields are marked *