Johannes Härkönen

Johannes Härkönen

24.12.2021

Tee nämä asiat jakaaksesi tietoja turvallisesti videoneuvottelualustalla!

Tämän päivän aihe käsittelee tietojen jakamista turvallisesti videoneuvottelualustalla tietoturvaloukkausten ja muiden rikollisten käytäntöjen estämiseksi.

Tee nämä asiat jakaaksesi tietoja turvallisesti videoneuvottelualustalla - Neomeet Finland

Pandemian jälkeiseen elämäntyyliin kuuluu mahdollisimman paljon kotona oleskelua ja sosiaalisten kokoontumisten minimoimista. Työ on kuitenkin työtä, ja kokoukset ovat tärkeitä millä tahansa alalla. Siksi videoneuvottelut ovat ainoa toimiva ratkaisu tähän ongelmaan. COVID-19-pandemian vuoksi ihmiset siirtyvät etäkokouksiin neuvottelualustojen kautta ja luopuvat henkilökohtaisista tapaamisista mahdollisimman paljon.

Näiden alustojen ansiosta kokoukset ja tapahtumat järjestetään tehokkaammin. Työnteon siirtyminen verkkoon tarkoittaa sitä, että yritysten tulee huolehtia tietoturvasta. Tietomurrot, hakkerointi sekä muut etäkokousten tietoturvaongelmat ovat lisääntyneet vuoden 2020 jälkeen. Olet ehkä jo kuullut Zoomin käyttäjiin kohdistuvista hankaluuksista, joissa ulkopuoliset osapuolet voivat liittyä kokouksiin ja mahdollisesti kuulla arkaluonteisia tietoja.

Tässä artikkelissa kerromme videokonferenssien turvallisuusvinkkejä, jotka auttavat sinua turvaamaan etäkokoukset ja estämään tietojen vuotamisen.

Valitse oikea videoneuvottelualusta

Oikeanlaisen videoneuvottelualustan valitseminen on hyvin tärkeää. On todettu, että virtuaaliset kokoukset ovat tulleet jäädäkseen. Laadukkaaseen kokouspalveluun investointi on siis järkevää, jotta tietosi ovat turvassa koko ajan. Lue kokemuksia alustoista, vertaa tilaushintaa, lue ominaisuuksista ja teknisistä tiedoista. Tarkista, sisältääkö alusta palveluita, kuten SSL-yhteyden ja tietojen salauksen.

Neomeet pitää tietosi yksityisinä ja salattuina SSL-yhteyden ja tietojen salauksen ansiosta. Tarjoamme myös eri tasoisia käyttäjätodennuksia tietoturvallisuuden varmistamiseksi.

Ota toiminnot haltuusi

Pääsy pilvitallennustilaan on ensimmäinen askel kokouksen turvaamisessa. Kokousprosessisi tallennetaan pilveen turvallisesti, jotta voit tarkastella sitä myöhemmin tarvittaessa. Sinun on myös varmistettava, että voit hallita toimintoja, joita työntekijäsi ja vieraasi käyttävät kokouksessa. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi pystyä asettamaan salasanoja sekä sallimaan tai poistamaan pääsy puheluihin ja neuvotteluihin tarvittaessa. On viisasta etsiä neuvottelutyökalu, jossa on odotushuone vieraille. Näin varmistat, että henkilökuntasi on paikalla ennen kokousta. Tämä estää myös epäilyttäviä vieraita pääsemästä yksityisiin puheluihin tai kokouksiin.

Kouluta työntekijöitäsi tietoturvallisuudesta

Kouluta työntekijöitäsi tietoturvallisuudesta - Neomeet Finland

Työntekijöiden kouluttaminen on olennaista. Omat varotoimesi kokouksen aikana eivät riitä jos työntekijäsi eivät ole tietoisia tietoturvasta. Esimerkiksi väärän linkin napsauttaminen voi vaarantaa tietoturvallisuuden. On aina tärkeää kouluttaa henkilöstö tietoturvallisuuden tärkeydestä ja käyttää siihen tehtyjä strategioita. Anna tiimillesi selkeä käytäntö siitä, mitä tehdä ja miten kokoustyökaluja käytetään turvallisuudesta tinkimättä. Kannusta heitä käyttämään hyviä virustorjuntaohjelmia, dataohjelmistoja, selaimia ja VPN-verkkoja laitteensa suojaamiseksi.

Ota varmuuskopiojärjestelmä käyttöön

Varmista, että neuvottelutyökalusi tarjoaa päästä päähän -salauksen. Päästä päähän -salaus tarkoittaa, että tekstit, puhelut ja videot konferenssin aikana alustoilla pysyvät turvassa, eivätkä työntekijäsi tai kukaan ulkopuolinen voi hakea niitä. Tämä on todella tärkeää, jos haluat, että kukaan muu ei pääse käsiksi arkaluontoisiin tietoihin. Varmuuskopion pitäminen on erittäin hyvä keino. Etsi työkaluja, jotka voivat automatisoida varmuuskopioinnin päivittäin. Vaikka sinä tai henkilökuntasi unohtaisi varmuuskopioida mediat ja tiedostot, alusta tekee sen itse ja pitää kaiken ajan tasalla. Kaiken varmuuskopiointi auttaa pitämään tiedot turvassa.

Lopulliset ajatukset

Pidä keskustelusi aina turvassa ja päivitä turvallisuusstrategiaasi. Vahvan salasanan luominen ja sen vaihtaminen säännöllisesti on yksi asia, jonka ihmiset usein unohtavat. Mitä useammin vaihdat salasanaasi, sitä vaikeammaksi teet hakkereille murtaumisen järjestelmiisi.Lopuksi, sopivan videoneuvottelualustan valitseminen on tärkeää. Neomeet on erittäin edullinen, kätevä, tietoturvallinen ja helppokäyttöinen alusta.  Käyttäjänä sinun ei tarvitse huolehtia turvallisuudesta ja laillisuudesta, sillä palvelumme sisältää SSL:n yhteyden sekä tietojen salauksen. Toisin kuin muut hydridikokousalustat, me tarjoamme eri tasoisia käyttäjätodennuksia tietoturvallisuuden varmistamiseksi.

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *