Johannes Härkönen

Johannes Härkönen

24.12.2021

Neomeet on täydellinen työkalu etätyön aloittamiseen

Oletko miettinyt etätyöntekijöiden perehdytysprosessin tehokkuuden maksimoimista? Tässä artikkelissa on asioita, joita sinun tulee tietää.

Neomeet on täydellinen työkalu etätyön aloittamiseen - Neomeet Finland

Pandemia on muuttanut tapaamme elää. Toisin kuin ennen, olemme enemmän kotona työn takia. Etätyöstä on tullut uusi normi ja yritykset muuttavat toimintatapojaan. Uudet rekrytoinnit ja jopa massiiviset projektiyhteistyöt tapahtuvat nyt etänä. Rekrytoinnissa yritykset ovat siirtyneet etäkäyttöönottomenetelmään.

Mitä on etäkäyttöönotto? Kuinka tehdä prosessista tehokkaampi? Oletko näiden kysymysten edessä? Nämä asiat saattavat tuntua monimutkaisilta, sillä ne ovat melko uusia. Voit kuitenkin käyttää alustoja, kuten Neomeet, asioiden helpottamiseksi.

Videoneuvottelut voivat tehdä etätoiminnasta vaivatonta ja tehokasta. Ryhmätapaaminen on hyvä tapa saada rekrytoidut tuntemaan olonsa erittäin tervetulleiksi. Voit myös tehdä liittymisprosessista erittäin sujuvaa.

Mikä on etäperehdytys?

Kun tiimin jäsen liittyy uuteen yritykseen, hänen on käytävä läpi prosessi aloittaakseen uudessa ympäristössä. Prosessin avulla työntekijä voi tutustua uuteen työpaikkaan, käytäntöihin, protokolliin jne. Tätä prosessia kutsutaan perehdyttämiseksi.

Perehdyttäminen on erittäin tehokasta, kun uudet työntekijät pääsevät osallistumaan prosessiin henkilökohtaisesti. Jopa käveleminen muiden työntekijöiden ympärillä heidän työskennellessään, voi olla hyödyllistä. Mutta kun siirryimme etäjärjestelmään, tästä käyttöönottoprosessista on tullut myös etämenetelmä.

Yritykset käyttävät nyt erilaisia ​​alustoja luodakseen videoneuvotteluja, joiden avulla voidaan järjestää perehdytys etänä. Työntekijät voivat osallistua prosessiin täydellä tehokkuudella, vaikka he työskentelisivät kotona.

Kuinka saada etätyöntekijät mukaan?

Onko sinulla vaikeuksia uusien työntekijöiden etäkoulutuksen kanssa? On tärkeää tuntea käytännön prosessi. Tutkimukset osoittavat, että varmistamalla sujuvan liittymisprosessin, voit myös vaikuttaa yrityksesi tuottavuuteen ja kasvuun.

Prosessin aloitus

Voit harkita prosessin aloittamista, kun työntekijä liittyy yritykseesi. Perehdyttämisestä tulee kuitenkin paljon tehokkaampaa, jos aloitat prosessin heti tarjouksen hyväksymisestä. Sinun tulee myös pitää mielessä, että rekrytoijien mielestä etäprosessi on saattaa olla saumaton.

Lisävarusteet

Tiimin uuden jäsenen tulisi saada tarvittavat työmateriaalit. Sinun pitäisi onnistua lähettämään tarvittavat ohjelmistot ja laitteet etätyöntekijällesi. Mutta sen lisäksi työntekijät saattavat tarvita lisävarusteita.

Varmistaaksesi parhaan tuottavuuden sinun tulee varmistaa, että työntekijäsi saavat parhaan työympäristön. Yritys voi esimerkiksi tarjota tuolin, paremman tietokoneen näytön ja paljon muuta.

Lisäksi voit lähettää myös joitain yrityksen kulttuuriin ja työhön liittyviä asiakirjoja. Asiaankuuluvat videot, yrityslehdet, esitteet tai jopa linkit sosiaalisiin sivustoihin voivat olla tärkeitä.

Lisävarusteiden antaminen

Oletko suunnitellut luovuttavasi lisävarusteita työntekijöillesi? Varmista, että vastaanottoprosessi toisessa päässä on sujuva. Jos sinun on lähetettävä jotain kauas, voit ottaa käyttöön tavanomaisia jakelujärjestelmiä. Työntekijät voivat myös poimia varusteet itse, joten sinun täytyy antaa heille tarkat aikataulut. Tällä tavoin prosessi on vaivattomampi ja järjestelmällisempi.

Aikainen aloitus

Aloittaminen varhaisessa vaiheessa on erinomainen tapa integroida uusia jäseniä yrityksen tiimeihin. Kun uusi työntekijäsi on hyväksynyt työtarjouksen, voit aloittaa kutsumalla hänet videoneuvotteluun.

Jos käytät Neomeetin kaltaisia ​​alustoja, uusien tulokkaiden voi olla erittäin helppoa aloittaa ohjelmiston käyttö. Tämä auttaa rekrytoijia tottumaan yrityksen perinteiseen videoneuvottelualustaan. Lisäksi he saavat käsityksen työstä ja tulevasta tiimistä.

Olisi myös tehokasta yhdistää heidät mentoriinsa tai tiiminvetäjäänsä varhaisessa vaiheessa. Tämä luo myös työntekijöidesi yhteenkuuluvuuden tunnetta, mikä lisää yrityksesi kykyä pysyä mukana.

Alku

Alku - Neomeet Finland

Mitä on etätyöntekijän perehdytys? Ennen yritykset käyttivät etätyötä vain tietyissä olosuhteissa. Nykyään siitä on kuitenkin tullut väistämätön prosessi lähes jokaiselle yritykselle. Heti liittymispäivästä lähtien uuden työsuhteesi pitäisi helpottua, jos noudatat seuraavia käytäntöjä. 

Etäalustus

Mietitkö, kuinka etätyöntekijöiden työn aloittaminen toimii? Heti ensimmäisenä työpäivänä on hyvä esitellä yrityksen asiat. Voit esitellä hänet tiimin muille jäsenille ja antaa muiden työntekijöiden jakaa kokemuksia. 

Vaikka aloitus naamatusten kuulostaa helpommalta, Neomeetin kaltaisten alustojen käyttö voi tehdä prosessista lämpimän ja vieraanvaraisen etänä. Ensimmäisenä työpäivänä voit Neomeetin avulla järjestää videoneuvottelun yrityksen tärkeiden jäsenten kanssa.

Voit jakaa dokumentteja alustalla näyttääksesi lisää yrityksestä. Vanhempi henkilökunta voi jakaa ajatuksiaan ja kokemuksiaan konferensseissa. Tämä saa uudet tiimin jäsenet tuntemaan olonsa erittäin läheisiksi ja motivoituneiksi työhön.

Voit jopa viedä asioita pidemmälle järjestämällä etälounaan. 

Alustan etäkäyttö

Uusi työntekijäsi saattaa aluksi hämmentyä yrityksesi käytäntöihin. Jokainen yritys käyttää erityisiä ohjelmistojaan ja työkalujaan saadakseen kaiken irti työstään. Rekrytoitavan tulee tutustua näihin kaikkiin mahdollisimman pian.

Poistaaksesi työkaluja koskevat sekaannukset, voit järjestää videoneuvotteluja IT-asiantuntijoiden kanssa. Parhaassa videoneuvotteluohjelmistossa on erittäin käyttäjäystävällinen käyttöliittymä, joka voi auttaa uusia tulokkaita pääsemään alkuun. IT-asiantuntijan avun avulla videoneuvottelut ovat tehokas tapa, jolla työntekijäsi pääsevät käyttämään uusia työkaluja.

Koulutus

Riippumatta siitä, kuinka kokenut henkilö on, koulutus on välttämätöntä uuteen yritykseen liittymisen jälkeen. Käytännön harjoittelun avulla työntekijä pääsee hyvin alkuun työssään. Myös etäkoulutus on mahdollista ja todella käytännöllistä.

Alustat, kuten Neomeet, tarjoavat runsaasti ominaisuuksia yhteistyöhön etänä. Näytön ja tiedostojen jakaminen sekä monet muut ominaisuudet tekevät videoneuvotteluista interaktiivisia. Niiden avulla voit luoda erittäin tehokkaan koulutusprosessin uusille työntekijöillesi. Reaaliaikainen yhteistyö mahdollistaa oppimisen tehokkaasti.

Säännölliset videotapaamiset

Säännölliset videotapaamiset ovat erinomainen keino pitää yhteyttä sekä kuulla työntekijöiden ajatuksia. Kommunikointi ja yhdessä tehty ongelmanratkaisu on tärkeää. Varmistamalla myös, että uusi työntekijä tutustuu tiimin muihin jäseniin on hyvä keino saada heidät tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Lopputulos

Etätyöstä tulee jatkuvasti suositumpaa ja erilaiset alustat videoneuvotteluihin kehittyvät jatkuvasti. Kokeilemalla erilaisia asioita löydät toimivan tavan yrityksellesi. Tehokkaan perehdytysmenetelmän avulla voit rekrytoida uusia etätyöntekijöitä tulevaisuudessa ja saada etätyön toimimaan sujuvasti!

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *