Johannes Härkönen

Johannes Härkönen

24.12.2021

Kuinka valita paras videoneuvottelulaitteisto?

Oletko hämmentynyt siitä, miten voisit lisätä videoneuvottelujesi tehokkuutta? Kerromme sinulle, kuinka täydellisen laitteistovalikoiman lisääminen voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi etäkokousten pitämisessä.

Kuinka valita paras videoneuvottelulaitteisto - Neomeet Finland

Videoneuvottelu on tänä päivänä monelle tuttu sana. Tekniikka kuitenkin juontaa juurensa vuoteen 1927 yksisuuntaisella videoyhteydellä. Tuolloin asiat eivät olleet niin helposti toteutettavissa vanhojen videoneuvottelulaitteistojen vuoksi. Mutta aikakauden ikääntyessä videoneuvotteluista on tullut huipputekniikkaa ja kätevää.

Videokokoukset tai konferenssit eivät olleet niin suosittuja. Niiden uskottiin olevan vain suuryritysten käytössä. Mutta pandemian aikana tämän tekniikan suosio on kasvanut dramaattisesti. Modernien laitteistojen ja älykkäiden ohjelmistojen integroinnin ansiosta videoneuvottelujen järjestäminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Alustat, kuten Neomeet, tarjoavat loistavat mahdollisuudet työskennellä yksinkertaisissa ja käytännöllisissä videokokouksissa. Hyvän alustan lisäksi sinulla olisi hyvä olla asianmukainen laitteisto.Tässä artikkelissa kerromme erinomaisia laitteita sinulle kokeiltavaksi.

Videoneuvottelu?!

Videoneuvottelu on tekniikka, jonka avulla ihmiset eri paikoista voivat kommunikoida videopuhelun kautta. Asianmukaisella videoneuvottelulaitteistolla viestintä on erittäin tehokasta tuottavuuden ja yhteistyön parantamiseksi.

Voit käyttää videoneuvotteluja moniin tarkoituksiin. Videokonferenssien avulla voidaan järjestää yrityskokouksia, verkkoseminaareja, webinaareja, koulutusta ja jopa haastatteluja uusien rekrytointien järjestämiseksi. Etätyön yleistyessä tämä tekniikka on kasvanut lähes kaikilla ympärillämme olevilla aloilla.

Parhaan videoneuvottelulaitteiston valitseminen

Tietokonelaitteet

Ennen ihmiset käyttivät suuria pöytätietokoneita videokokousten järjestämiseen. Koska suurin osa työstä on nyt siirtynyt joustavampaan ja etäisempään vaiheeseen, kannettavat tietokoneet sekä älypuhelimet ovat tulleet erittäin käteviksi työhön.

Yrityslaatuisissa kannettavissa tietokoneissa on hyvä laitteisto, joka mahdollistaa korkealaatuiset videoneuvottelut. HD-kameroilla ja äänijärjestelmillä varustetut kannettavat tietokoneet ovat erittäin joustavia välineitä kokoustamiseen.

Nykyisin kannettavat tietokoneet ovat erittäin laadukkaita, joten myös videoneuvottelun perustaminen on helppoa. Jos olet hämmentynyt videoneuvottelulaitteiden asentamisesta, kannettava tietokone on kätevä sinulle. Apple MacBook Pro, Microsoft Surface 3 ja Lenovo Flex 5 ovat erinomaisia vaihtoehtoja.

Voit käyttää myös älypuhelinta tai tablettia osallistuaksesi videoneuvotteluihin. Niiden pieni näyttö ei kuitenkaan välttämättä ole kätevä, jos keskustelet useiden ihmisten kanssa.

Voit liittää myös lisälaitteita, kuten ulkoisen kameran tai kaiuttimen laitteeseesi.

Reititin

Jotkut videoneuvottelujen ärsyttävimmistä ongelmista ovat viiveet ja värinät. Asiat voivat olla hyvin hankalia, jos kohtaat ongelmia tärkeän kokouksen keskellä. Verkko-ongelmat aiheuttavat pääasiassa näitä viiveitä ja värinöitä. Saadaksesi vakaan verkon, tarvitset parhaat reitittimet.

Täydellisen reitittimen löytäminen voi olla monimutkaista, jos et tiedä mitä etsiä. Sinun on siis tiedettävä joitain perusominaisuuksia sitä varten. Palvelun laatu (QoS), kaksi- tai kolmikaistainen tuki, kantama ja turvallisuus ovat muutamia asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Jos haluat löytää parhaan reitittimen kotitoimistollesi, pienen toimiston/pienen kodin (SOHO) reitittimet sopivat sinulle. QoS:n ansiosta SOHO-reitittimet ovat hyödyllisiä vähentämään ärsyttävää tärinää ja viiveitä.

Tässä on listattu muutamia reitittimiä, joita sinun kannattaa tutkia. Niissä on kaikki ominaisuudet, joita tarvitaan erinomaisen videoneuvottelukokemuksen tarjoamiseen.

 • ASUS AC3200
 • Linksys AC5400
 • NETGEAR Nighthawk X10
 • TP-Link AC260o
 • TRENDnet AC3000

Kamerat

Kamera on tärkeä laite videoneuvotteluihin. Ilman kameraa neuvottelustasi tuskin tulee videoneuvottelua! Neomeetin kaltaiset ohjelmistot ovat valmiita tarjoamaan sinulle upeimman videolaadun kokouksellesi.

Vaikka nykyaikaisissa kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja pöytätietokoneissa on sisäänrakennettu kamera, erillinen kamera voi olla erittäin hyödyllinen. Nämä ulkoiset verkkokamerat voivat tarjota sinulle paljon ominaisuuksia ja korkeamman resoluution.

Kamerat - Neomeet - Finland

Ennen kuin valitset sinulle täydellisen verkkokameran, sinun on määritettävä, minkä tyyppistä kameraa tarvitset. Kameran valinta  voi riippua huoneesta, jossa työskentelet. Se voi myös riippua ihmisten määrästä, jotka sitä käyttävät. Kameroita löytyy pieniin tiloihin ja jopa suuriin halleihin.

Kameroissa on myös ominaisuuksia, kuten kasvojen seuranta ja erilaiset näkökenttätasot (FoV). Joissakin on myös sisäänrakennetut korkealaatuiset mikrofonit ja jopa valot, jotka auttavat sinua pimeässä. Kameroiden hinnat vaihtelevat ominaisuuksien mukaan, joten varmista, että tiedät mitä tarvitset ennen kuin valitset.

Tästä listasta löytyy kameroita, joissa on erinomaisia ominaisuuksia.

 • Logitech ConferenceCam Connect
 • Logitech Rally Camera
 • AVer VC520
 • Logitech C920
 • Elgato Facecam
 • Razer Kiyo Pro
 • Microsoft LifeCam HD-3000

Äänityökalut

Jos olet äskettäin muuttanut kotitoimistoon, olet ehkä huomannut kotisi äänien vaikeuden. Asiat voivat mennä huonosti, jos et pysty ilmaisemaan ajatuksiasi selkeästi tai kuuntelemaan muita meluisassa ympäristössä. Oikea äänilaitteisto on siis välttämätön käytännön videoneuvottelulle. Yleensä laitteissa on nykyään sisäänrakennetut mikrofonit ja kaiuttimet, jotka ovat korkealaatuisia. Mutta lisääänivaihteet voivat auttaa sinua saavuttamaan entistä paremman laadun.

Ennen kuin siirryt hankkimaan parhaita äänilaitteita, selvitetään ensin, mitä tyyppiä tarvitset. Vaatimuksesi riippuu työympäristöstäsi. Haluatko äänilaitteen henkilökohtaiseen käyttöön? Vai tarvitsetko jotain katettavaa koko ryhmälle? Onko sinun vältettävä melun häiriötekijöitä? Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon.

Jos kohtaat meluongelmia, sinun kannattaa harkita melunvaimennuskuulokkeita. Muussa tapauksessa voit käyttää erillisiä kaiuttimia ja mikrofoneja. Tässä on joitain ehdotuksia, joita voit kokeilla.

Kuulokkeet

 • Bose 700
 • Logitech H650e
 • Jabra Evolve2 30
 • Plantronics Voyager 5200
 • Beats Powerbeats 4
 • BlueParrott B550-XT

Kaiutinyhdistelmät

 • eMeet Luna
 • Sennheiser SP 20
 • Anker PowerConf
 • Jabra Speak 510 Wireless Bluetooth Speaker

Mikrofonit

 • Blue Yeti USB Mic
 • Shure MV5 Digital Condenser Microphone
 • JOUNIVO USB Microphone

Lisätarvikkeet

Näiden laitteiden lisäksi voit käyttää myös muita lisävarusteita, jotka tekevät kokouksistasi entistä mukavampia. Voit lisätä ylimääräisiä valoja selkeämpää kuvanlaatua varten. Voit myös lisätä jalustoja ja telineitä sijoittaaksesi kamerasi ja muut oheislaitteesi paremmalla tavalla.

Lopputulos

Videoneuvottelut ovat nykyään melko väistämättömiä työpaikoilla. Teknologian suosion kasvusta voi helposti päätellä, että tulemme käyttämään tätä tekniikkaa pitkään. Siksi on tärkeää varmistaa, että laatu säilyy erinomaisena.

Videoneuvottelualustat, kuten Neomeet, voivat jo nyt tarjota sinulle parhaan videoneuvottelukokemuksen. Laitteiston valitseminen on kuitenkin tärkeää, jotta saat kaiken irti videokokouksistasi!

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *