Tiina Peltola

Tiina Peltola

19.07.2021

Etäkokouspalveluiden opas parhaaseen näytönjakopalveluun

Järjestäessäsi tiimikokousta tai videopuhelua etänä, tulee eteen tilanteita, joissa sinun täytyy jakaa näyttöä saadaksesi pointtisi perille. Näytönjakopalvelun avulla projektipäälliköt voivat pitää esityksiä ja jakaa tiedostoja […]

Etäkokouspalveluiden opas parhaaseen näytönjakopalveluun - Neomeet

Järjestäessäsi tiimikokousta tai videopuhelua etänä, tulee eteen tilanteita, joissa sinun täytyy jakaa näyttöä saadaksesi pointtisi perille. Näytönjakopalvelun avulla projektipäälliköt voivat pitää esityksiä ja jakaa tiedostoja reaaliajassa. Toisen henkilön näytön näkemisen lisäksi, on näytönjakopalvelussa yleensä ominaisuuksia, joilla voit merkitä ja muokata tiedostoja, tehdä muistiinpanoja taululle tai ohjata työntekijän työpöytää etänä. 

Neomeet on kokonaisvaltainen ratkaisu, joka tarjoaa näytön jakamisen sekä monia muita ominaisuuksia, jotka varmistavat virtuaalisen kokouksen tuottavuuden.

Tässä oppaassa luetellaan ohjelmistoja, jotka ovat yhteensopivia minkä tahansa älylaitteen kanssa. Olipa kyseessä sitten puhelin, tabletti tai tietokone. Mutta ennen kuin aloitamme luettelon, puhutaan ensin siitä, onko näytön jako turvallista vai ei.

Näytön jakaminen ja turvallisuus

Näytön jakamisen sekä tiimiviestinnän suurimmat tietoturvaongelmat ovat ei-toivotut osallistujat ja etätyöpöydän hakkerointi. Näiden ongelmien välttämiseksi suosittelemme valitsemaan ohjelmiston, joka tarjoaa kaksivaiheisen todennuksen ja hyvän tietoturvan suojaamaan kokouksia. Markkinoiden parhailla näytönjako-ohjelmistoilla on yleensä salasanasuojaus, kulunvalvonta ja koodin allekirjoitus. Sinun tulisi myös harkita käyttäjän yksityisyyttä, kun valitset yrityksellesi näytönjako-ohjelmiston.

AnyDesk

AnyDesk on näytönjako- ja videoneuvotteluohjelmisto. Se toimii useilla alustoilla, kuten iOS, Chrome, Windows, macOS ja Android. Eli se on yhteensopiva älylaitteiden kanssa. Siinä on rajoitettu ilmainen versio, joka on tarkoitettu ensisijaisesti näytön jakamiseen. Jos haluat käyttää kaikkia AnyDeskin tarjoamia ominaisuuksia, sinun on otettava käyttöön maksullinen versio. 

AnyDeskin avulla käyttäjät voivat lisätä sallittujen luetteloon käyttäjiä ilman valvontaa. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa salasanan omaava voi käyttää näyttöään etänä milloin vain.

Anydeskissa on korkea kuvataajuus, alhainen viive sekä se toimii yhteensopivuutensa vuoksi myös pienellä kaistanleveydellä. Sinä järjestäjänä hallitset täydellisesti asioita, kuten hiiren kauko-ohjausta, äänentoistoa ja näppäimistön kauko-ohjausta. Joten jos etsit ohjelmistoa, AnyDesk voi olla varteenotettava vaihtoehto. 

Screenleap 

Screenleap on ilmainen näytönjako-ohjelmisto, joka on yhteensopiva minkä tahansa mobiililaitteen tai pöytälaitteen kanssa. Voit vain ladata sovelluksen ja aloittaa näytön jakamisen muiden kanssa. Screenleap ei ole ihanteellinen täydelliseen tiimityöhön, sillä se rajoittuu vain näytön jakamiseen. Jos et halua ladata sovellusta, tai et halua jakaa näyttöä itse, voit käyttää toisen käyttäjän näyttöä jakokoodin kautta.

Se on yhteensopiva kaikkien laitteiden, kuten Mac-, Windows-, Chrome-, iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien kanssa. Screenleapin ilmaisen suunnitelman avulla jopa 8 käyttäjää voi tavata enintään 40 minuuttia päivässä. Voit aloittaa jopa kaksi kokousta ja vaihtaa esittelijöitä. Et voi kuitenkaan jakaa etäkäyttöä heidän näyttöönsä tai käyttää ääntä. Screenleap ei tarjoa näytön tallennusvaihtoehtoja ilmaisessa versiossaan, mutta löydät ne maksullisisa Basic-, Pro- tai Premium-suunnitelmista.

Chrome Remote Desktop

Chrome -etätyöpöytä on yksi parhaista ilmaisista näytönjako-ohjelmistoista. Näytön jakamis- ja kauko-ohjainsovellus ovat yhteensopivia Windows-, Linux-, OS X-, Mac iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien kanssa. Se rajoittuu kuitenkin vain näytön jakamiseen. Yksi haittapuoli on, että se on Chromen laajennus. Tämä tarkoittaa, että sinun täytyy aina käyttää Chromea näytönjako-ohjelmiston käyttämiseen. Vaikka sillä ei ole etätulostusominaisuuksia, se tarjoaa valvomattoman pääsyn, äänen jakamisen ja leikepöydän synkronoinnin.

Voit valita 6-numeroisen koodin etäkäyttöön ja tarjota sitten kertaluonteisen pääsykoodin, jotta muut voivat nähdä näytön sekä saada kauko-ohjaimen käyttöoikeudet. Se tallentaa myös aiemmat laitetiedot tulevaa käyttöä varten. Käyttäjillä on kuitenkin ollut ongelmia, kuten näytön ja äänen viiveaika ja vakaan yhteyden muodostus. 

MingleView

MingleView on toinen ilmainen työpöydän näytönjakosovellus. Se mahdollistaa rajoittamattoman määrän kokouksia ilman muita tiimin yhteistyö-ominaisuuksia. Sinun ei tarvitse edes ladata sitä. Jaa vain näytöt 6-numeroisella pääsykoodilla. MingeViewin ominaisuuksiin kuuluu etäkäyttö, live-chat ja luettelo kokoushuoneen osallistujista. Se ei kuitenkaan tue pikanäppäimiä tai tarjoa ääntä. Vaikka iOS-versiota ei ole, löydät Android-version Google Play kaupasta ja Windows-version. 

GoToMeeting

GoToMeeting on videoneuvottelutyökalu, joka toimii erinomaisena tiimin yhteistyövälineenä yhtenä parhaista näytönjako-ohjelmistoista. Se tukee sekä pöytä-, että mobiililaitteita ja chat-työkalua. GoToMeeting tarjoaa ominaisuuksia, joiden ansiosta jopa kolme osallistujaa voi tavata video- tai äänipuhelussa enintään 40 minuutin ajan. 

Drovio

Drovio on ilmainen, vain työpöydälle tarkoitettu näytönjako- ja kauko-ohjainsovellus. Siitä löytyy sekä ilmaisia, että maksullisia versioita, jotka ovat yhteensopivia Windowsin ja macOS:n kanssa. Sen useat hiiren kohdistinominaisuudet ovat ainutlaatuisia ja sen avulla kaikki kokoukseen osallistujat voivat hallita hiiriään näytön jakamisen aikana. 

TeamViewer

TeamViewer on mobiili- ja pöytäkoneiden seuranta- ja hallintatyökalu. Näytön jakamisen lisäksi, se keskittyy IoT-laitteen hallintaan. TeamViewer tunnetaan laajalti yhtenä parhaista näytönjako-ohjelmistoista, koska se tarjoaa nopeat tiedoston siirto-ominaisuudet, kyvyn erottaa tiedostotyypit ja se kattaa myös eri alustojen käytön. Voit kuitenkin käyttää mobiilinäytön jakamista ja etäkäyttöä vain maksetuilla versioilla. 

Cisco WebEx

Cisco WebEx on yksi suosituimmista tiimin yhteistyöohjelmista, joka tarjoaa ilmaisen näytön jakamisen. Se tarjoaa lisäksi useita muita viestintätyökaluja, kuten videoneuvottelujen ja sovellusten integroinnin. Zoomista on tullut suosituin näytönjako-ohjelmisto ja Cisco WebExin erottaa Zoomista se, että siinä on ilmainen näytön jakamisominaisuus. Yritykset, jotka haluavat tallentaa kokouksia esimerkiksi HR-koulutusta varten, pitävät Cisco WebExiä parempana vaihtoehtona. Tämän lisäksi sillä ei ole aikarajoitusta käyttäjäkokouksille ja se sallii jopa 100 osallistujaa. 

Lisäksi siinä on laaja valikoima ominaisuuksia, kuten näytön jakaminen, jolla voit jakaa koko työpöydän, yksittäisen sovelluksen tai tiedoston. Siinä on myös kauko-ohjain, jolla voi muokata tiedostoja sovelluksessa reaaliajassa sekä mahdollisuus luoda, jakaa ja tallentaa valkotauluja. Ominaisuuksiin kuuluu myös chat, jossa voit  jakaa verkkosivuja ja videoita. WebEx näytönjako-ohjelmisto on yhteensopiva Android- ja iOS -mobiililaitteiden sekä Microsoft- ja Mac -pöytätietokoneiden kanssa. Se on myös HIPAA/BAA -yhteensopiva.

Zoom

Zoomista on nopeasti tullut yksi parhaista tiimin yhteistyö-ohjelmistoista ja se on markkinoiden suosituin näytönjako-ohjelmisto. Siinä on laaja valikoima ominaisuuksia, kuten chat-viestit, valkotaulu ja näytön jakaminen. Zoom on suosittu käytettäväksi etäopetuksessa sekä etätiimin kanssa reaaliaikaista yhteistyötä tehdessä. Zoomin ilmainen suunnitelma tarjoaa rajoittamattoman määrän henkilökohtaisia kokouksia, mutta sillä on 40 minuutin raja kolmen tai useamman tiimin jäsenen välisille kokouksille.

Zoomin avulla voit jakaa koko työpöydän tai tietyt tiedostot ja sovellukset muiden käyttäjien kanssa. Voit tarjota ilmaisia rinnakkaismerkintöjä, Slack-integraatiota, laajennuksia, valkotauluominaisuuksia ja sovelluksen sisäistä tiedostojen muokkausta näytön jakamisen kautta. Zoom-käyttäjä voi jakaa näytön tai tarkastella muiden näyttöjä sekä pöytäkoneella että mobiililaitteella. Ilmaisessa versiossa on ominaisuuksia, kuten näppäimistö ja hiirien kaukosäädinominaisuudet ja ääni-/videovirrat sekä näytön jakaminen. Tämä tekee siitä yhden parhaista ilmaisista näytönjako-ohjelmistoista, joita voit käyttää yrityksellesi.

Neomeet

Neomeet on suomalainen kokouspalvelu, joka on muuttamassa yritysten liiketoimintaympäristöä Euroopassa. Se tarjoaa kaikki Zoomin ominaisuudet ja näytön jakamisominaisuudet. Lisäksi siinä on ominaisuus, jonka avulla voit nopeasti etsiä tulevat kokoukset. Pääset niihin suoraan sähköpostistasi tai puhelimeesi tulevan tekstiviestin kautta.

Neomeet Finland

Parasta on se, että sinun ei tarvitse ladata mitään sovellusta. Neomeet on verkkopohjainen ohjelmisto näytön jakamiseen. Sen avulla voit äänestää, jakaa ja allekirjoittaa. Tämä tekee Neomeetista monipuolisen näytönjakosovelluksen. Löydät lisää tietoa UKK-osiosta.

Löydä paras palvelu näytön jakamiseen

Siinä olivat parhaat ohjelmat näytön jakamiseen. Varmista, että teet perusteellista tutkimusta tässä luetelluista ohjelmistoista ja sovelluksista tehdäksesi parhaan päätöksen yrityksellesi tai organisaatiollesi. On olemassa myös muita palveluita näytön jakamiseen, joten voit tutkia niitäkin ja katsoa vastaavatko ne paremmin tarpeitasi.

 
Tämä päättää oppaamme näytön jakamisesta. Jos sinulla on kysyttävää näytön jakamisesta, älä epäröi ottaa meihin yhteyttä. Voit myös jättää kommenttisi alla olevaan kenttään tai kysy chatissa ruudun vasemmassa alalaidassa. Palaamme pian uusien asioiden parissa!

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *