Siina Surakka

Siina Surakka

31.12.2020

Äänestys viidessä minuutissa? Näin se onnistuu

Päätösten tekeminen äänestämällä on epäilemättä yksi taloyhtiöiden kokousten työläimmistä ja eniten aikaa vievistä vaiheista. Mutta entä jos koko prosessin äänestyksen luomisesta ääntenlaskuun ja tuloksen julkistamiseen […]

Päätösten tekeminen äänestämällä on epäilemättä yksi taloyhtiöiden kokousten työläimmistä ja eniten aikaa vievistä vaiheista. Mutta entä jos koko prosessin äänestyksen luomisesta ääntenlaskuun ja tuloksen julkistamiseen voisi hoitaa vain viidessä minuutissa?

Äänestyksen luominen: 1 minuutti

Neomeetissa äänestyksen voi luoda missä kokouksen vaiheessa tahansa. Olipa kyse sitten hallituksen jäsenten valinnasta, taloyhtiön remontista tai vaikkapa tilinpäätöksen hyväksymisestä, isännöitsijä voi avata äänestyksen helposti milloin vain. Äänestys luodaan helposti koko kokouksen näkyvissä olevasta “Luo uusi äänestys” -painikkeesta, jota klikkaamalla isännöitsijä voi antaa äänestykselle aiheen, määrittää ääntenlaskutavan ja asettaa 2-? vaihtoehtoa. Tällä hetkellä Neomeet laskee äänet yksinkertaisen enemmistön mukaan, mutta seuraavassa versiossa on mahdollista valita kriteereiksi myös yli 50 prosentin tai kahden kolmasosan äänienemmistö. Kuitenkin jo nykyisessä versiossa äänestys on valmis alkamaan vain muutamalla klikkauksella.

Äänestys: 3 minuuttia

Kun äänestys on valmis alkamaan, isännöitsijä aktivoi sen omasta kokousnäkymästään. Vaihtoehdot ilmestyvät osakkaiden näytölle, ja jokainen osakas voi äänestää anonyymisti omalta päätelaitteeltaan. Kokouspaikalla läsnä olevat voivat myös äänestää omilla laitteillaan tai vaihtoehtoisesti isännöitsijän näytöltä, joten anonyymi äänestys on mahdollinen kaikille osallistumistavasta riippumatta. Paperiset äänestyslipukkeet sekä eri nettisivujen tai sovellusten välillä poukkoilu jäävät kokonaan pois säästäen aikaa, ja äänestys hoituu samassa ohjelmistossa kuin itse kokous, mikä ei Zoomin tai Teamsin kaltaisilla tavallisilla videokonferenssiohjelmilla olisi mahdollista. Lisäksi kaikki Neomeetilla tehdyt äänestykset ovat asunto-osakeyhtiölain mukaisia.

Ääntenlasku ja tulosten julkistaminen: 1 minuutti

Neomeetin käyttö nopeuttaa äänestystuloksen julkistamista huomattavasti, sillä äänestyksen aikaavievin vaihe, manuaalinen ääntenlaskenta, jää kokonaan pois. Sen sijaan Neomeet laskee äänestystuloksen automaattisesti, minkä lisäksi isännöitsijä voi seurata tuloksen kehittymistä reaaliaikaisesti omalta näytöltään. Kun kaikki ovat äänestäneet, tulos tulee näkyviin myös osakkaille valitun laskentakriteerin mukaisesti. Lisäksi äänestykset kirjautuvat automaattisesti myös pöytäkirjaan, eikä niiden tulosta tarvitse erikseen kirjata.


Näin helppoa on äänestys Neomeetilla, ja parhaimmillaan koko prosessi on ohi vain muutamassa minuutissa. Oheisessa taulukossa vertailemme eroja Neomeetin, perinteisen äänestyksen sekä nykyisten kokouksissa käytettyjen ohjelmistojen välillä:

Äänestys Neomeetilla taulukko - Neomeet
Äänestäminen Neomeetilla on huomattavasti perinteistä äänestystä tai kokousohjelmistojen käyttöä helpompaa ja nopeampaa.

Äänestämisen lisäksi Neomeet sisältää lukuisia kokousten järjestämistä helpottavia ominaisuuksia. Lue lisää täältä!

Anna Kommenttisi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *